Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са министром спољних послова Либана Абдалом Боуом Хабибом.

Селаковић је захвалио либанском шефу дипломатије што делегација те пријатељске земље присуствује скупу на високом нивоу поводом 60. годишњице прве конференције ПНЗ, посебно имајући у виду да је Либан и пре шест деценија учествовао на београдској конференцији.

Министар је указао да две земље баштине дугу традицију дипломатских односа који ове године навршавају 75 година, поручивши да је наша земља опредељена да даље јача политички дијалог, као и укупне односе са Либаном.

Селаковић је посебно захвалио на принципијелној и активној подршци Либана територијалном интегритету Србије, и чврстој подршци коју нам пружа у оквиру међународних организација.

Како је истакао, Либан је значајан партнер нашој земљи на тржишту Блиског истока, и Србија је спремна да развија сарадњу у домену економије, трговине, саобраћаја, пољопривреде…

Министри су разговарали о пандемији корона вируса, а шеф српске дипломатије рекао је да је Србија дала свој допринос у борби с вирусом дониравши одређен број вакцина, та да је помогла многим пријатељским државама, међу којима је и Либан, коме смо испоручили 40.000 доза.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)