Амбасадор Републике Србије у Албанији Слободан Вукчевић разговарао је са Фридом Крифцом, министарком пољопривреде и регионалног развоја Албаније.

Министарка Крифца је изразила задовољство великим напретком који је остварен са Србијом у области пољопривреде, као и успешним развојем више облика сарадње у оквиру процеса „Отворени Балкан“.

Крифца је рекла да су два министарства пољопривреде остварила директну динамичну комуникацију, као и да је посебно успешна сарадња остварена са Србијом. Издвојила је састанак у Нишу, крајем прошле године, на коме је, како је оценила, остварен велики помак који је омогућио потписивање важних докумената на састанку у Тирани у децембру 2021. године.

Министарка је истакла да очекује наставак сарадње и са новом владом Србије, јер је Србија уложила много напора да се остваре нове слободе кретања у региону. Напоменула је да је од изузетне важности могућност већег извоза пољопривредних производа, за шта су сада створени услови, а што се већ бележи и у расту трговинске размене.

Крифца је захвалила на одлуци Србије да одобри извоз уговорених испорука пшенице и кукуруза, за Албанију, при чему је истакла посебан значај који за њих има кукуруз.

Original Article