Амбасадор Републике Србије у Италији Горан Алексић изјавио је да ће 77 путника из Србије који у Риму чекају због отказивања јучерашњег лета ,,Виз ера“ за Београд данас у 16.30 сати кренути аутобусима за Србију.

Алексић је за Танјуг рекао да је у хотелу, где се он налази од јутрос, једна група путника изабрала да се врати самостално, да у својој режији купи карте и лети за Београд.

Навео је да им је обезбеђен смештај за вечерас, сутра и прекосутра, као и да су, за оне који хоће одмах да крену, обезбеђени аутобуси.

Амбасадор је рекао да ће на аеродрому ,,Чампино“ бити он и конзул Србије и да ће, ако буде путника који су се самостално упутили да траже карте, и њима понудити да се превезу до Србије аутобусима који су обезбеђени из Рима.

Алексић је навео да је смештај обезбеђен у договору са аеродромом ,,Чампино“ и са ,,Виз ер“ компанијом, додајући да је аеродром био врло услужан и да је најбоље решење да они путници који могу крену данас поподне у Србију.

Амбасадор је рекао да путници не сносе трошкове ни за аутобус ни за хотел, да ће хотел бити на трошак ,,Виз ера“, а да су аутобуси обезбеђени захваљујући ангажовању италијанске стране.

Реч је лету ,,Виз ера“ 68327 који је јуче у 17.55 сати требало да полети за Београд и који је три пута одлаган, а ноћас око пола два путници су смештени у хотел у Риму, навео је Алексић.

Додао је да је као разлог отказивања лета наведен технички проблем – непогода, гром и да није било авиона.

Извор: Танјуг

Original Article