Амбасада Републике Србије у Румунији данас је угостила фудбалере и чланове Управе ОФК Београд, који бораве у Букурешту поводом пријатељске утакмице са ФК Стеауа Букурешт.

ОФК Београд ће пријатељску утакмицу играти 7. јула 2021. године, а повод је отварање новог стадиона ФК Стеауе. Два клуба су играла последњу пријатељску утакмицу 1974. године када је ФК Стеауа такође отварала нов стадион.

Том приликом, амбасадор Стефан Томашевић је обраћајући се фудбалерима и Управи клуба, истакао да је пријатељска утакмица ОФК Београд и ФК Стеауа Букурешт изузетан доказ пријатељстава, како два клуба, тако и српског и румунског народа.

Амбасадор је указао да се традиција гостовања српских клубова у Румунији наставља и подсетио да је БСК, данашњи ОФК Београд, био гост у румунској престоници 1922. године у склопу свечаности приликом венчања краља Александра Карађорђевића и румунске принцезе, а касније српске краљице Марије.

Томашевић је рекао да се нада да ће ова пријатељска традиција бити настављена и у будућности и захвалио Управи клуба и фудбалерима што су се одазвали позиву да посете Амбасаду, пожелевши им успех на сутрашњој утакмици, као и у будућим такмичењима.

Председник Управног одбора ОФК Београд захвалио је на срдачном пријему и позвао представнике Амбасаде да присуствују пријатељском мечу и дају подршку фудбалерима ОФК Београд.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)