Амбасадор Републике Србије у Мароку Иван Бауер састао се са генералним директором Мароканске агенције за развој инвестиција и извоза Јусефом Ел Баријем и том приликом разговарао о могућностима развоја и јачања економске сарадње Србије и Марока.

Амбасадор Бауер упознао је саговорника са тренутном економском ситуацијом у Србији, великим улагањима у инфраструктуру у последњих седам година, нивоом страних директних инвестиција које Србија привлачи на годишњем нивоу, као и са макроекономским показатељима у последњих неколико година.

Током разговора, амбасадор је истакао да су наше две државе комплементарне у привлачењу инвестиција, наводећи као пример аутомобилски кластер (произвођачи ауто делова), где велики број највећих светских „компоненташа“ има фабрике и у Србији и у Мароку.

Такође, предложио је сарадњу на заједничком привлачењу инвестиција, где би Србија била „капија“ страним инвеститорима на тржишта Централне и Источне Европе, а Мароко на тржишта Западне Европе, као и да се након потписивања кровног споразума, сарадња успостави и на нивоу регионалних и локалних развојних агенција, а све у циљу унапређења економских односа две земље.

Том приликом, амбасадор Бауер уручио је Јусефу Ел Барију Нацрт меморандума о разумевању и сарадњи између Мароканске агенције за развој инвестиција и извоза и Развојне агенције Србије (РАС).

Генерални директор Мароканске агенције за развој инвестиција и извоза изразио је спремност да се Меморандум о разумевању потпише у најскорије време, указавши да ће две стране на томе заједнички радити.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)