Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко Иван Бауер предао је копије акредитивних писама министру спољних послова, афричке сарадње и дијаспоре Краљевине Мароко Насеру Бурити.

Том приликом, амбасадор Бауер пренео је министру Бурити поздраве министра спољних послова Републике Србије Николе Селаковића, уз жеље за даље унапређење наших односа.

Бауер је изразио захвалност Краљевини Мароко за њен принципијелан став по питању једнострано проглашене независности тзв. ,,Косова“.

Амбасадор је истакао да Србију и Мароко веже вишедеценијска традиција одличних односа, посебно напоменувши да се ове године обележава 60 година од Прве конференције Покрета несврстаних земаља одржане у Београду и подсетивши да је Мароко био једна од држава оснивача Покрета.

Бауер је нагласио да су билатерални односи Србије и Марока на изузетно високом нивоу, нарочито на политичком плану и рекао да постоји заинтересованост српске стране да се ради на унапређењу трговинских односа.

Након разговора са министром Буритом, амбасадор Бауер сусрео се и са директором протокола Министарства спољних послова, афричке сарадње и дијаспоре Марока амбасадором Калесом Анасом.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)