Амбасадор Републике Србије у Анголи Милош Перишић, који је и наш амбасадор на нерезиденцијалној основи у Екваторијалној Гвинеји, састао се са више званичника те државе, са којима је констатовао да Србија и Екваторијална Гвинеја имају традиционално пријатељске односе и да постоји обострана заинтересованост за даље јачање сарадње.

Амбасадор Перишић имао је прилику да разговара са министром спољних послова Екваторијалне Гвинеје, министром одбране, министром здравља и министром пољопривреде.

Министар спољних послова Екваторијалне Гвинеје Симеон Ангуе захвалио је Србији на стипендијама које даје студентима из те земље и потврдио долазак на Самит Покрета несврстаних држава који ће у октобру бити одржан у Београду.

Министар одбране Викториано Окомо истакао је да је његова земља веома заинтересована за унапређење сарадње у области одбране са Републиком Србијом и најавио долазак делегације на Сајам Партнер 2021. у Београду.

Амбасадор Перишић је током боравка у Малабоу, где је предао акредитивна писма председнику Теодору Обиангу Нгуема Мбасогу, посетио и српске грађевинске фирме које послују у Екваторијалној Гвинеји и исказао спремност Србије да им помогне у добијању нових ангажмана.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)