(Last Updated On: October 27, 2021)

Амбасадор Републике Србије у Букурешту Стефан Томашевић, у име наше земље, а у присуству државне секретарке у Министарству иностраних послова Румуније Јулије Матеи и Раеда Арафата, државног секретара у Министарству унутрашњих послова и шефа Штаба за ванредне ситуације, дочекао је контингент медицинске помоћи коју је Влада Србије, на иницијативу председника Александра Вучића, упутила Румунији за лечење пацијената оболелих од корона вируса.

Амбасадор Томашевић истакао је да су се, кроз историју, Србија и Румунија увек међусобно подржавале и додао да би сада, када се суочавамо са тешким временима која захтевају солидарност, требало да будемо веома поносни на нашу међусобну подршку.

Такође, амбасадор је подсетио на донацију вакцина коју је Румунија пре неколико месеци упутила Србији и нагласио да је српско руководство, због веома тешке ситуације у Румунији, реаговало јако брзо, не оклевајући ниједног тренутка да понуди оно што има на залихама.

Пожелео је брз опоравак болеснима и добро здравље свима, уз наду да ће наше две државе што скорије превазићи ову кризу и наставити да граде добросуседске односе и сарадњу, уз речи „Trăiască prietenia și relațiile de fraternitate dintre Serbia și România! Vă doresc multă sănătate, dragi români!“ (Живело пријатељство и братски односи између Србије и Румуније! Желим вам пуно здравља, драги Румуни!).

Др Раед Арафат захвалио је на, како је навео „импресивној количини помоћи“ коју је Република Србија упутилa, истакавши да ће Министарство здравља Румуније одмах започети њену дистрибуцију по болницама.

Original Article