Амбасадор Републике Србије у Турској Зоран Марковић, отворио је, заједно са потпредседником анкарске привредне коморе Темелом Актајем, састанак представника српских и турских туристичких агенција, где се уговарају аранжмани на основу директног лета Анкара – Београд – Анкара, који ће се успоставити 23.12. ове године.

Амбасадор Марковић је поздравио повезивање два главна града директном авио линијом и истакао да је ово још један корак у унапређењу укупних билатералних односа, са посебним нагласком на економску и туристичку сарадњу две државе.

Указао је да се овим потезом отварају нове могућности које треба искористити. Истакао је да се успостављањем директног лета отвара могућност да грађани Анкаре, престонице са шест милиона становника, упознају са лепотама Србије и нашег Београда. С друге стране, отвара се и нова могућност за грађане Србије, који ће добити прилику да поред Истанбула упознају и друге крајеве Турске, пре свега Кападокију, која представља једну од главних туристичких дестинација у свету.

Амбасадор Марковић и потпредседник привредне коморе Анкаре Актај су заједнички подвукли важност овог лета за продубљивање привредне сарадње две земље, нове инвестиције и медицински туризам.
Закључили су да овај пројекат представља логичан искорак на путу који су својим личним односом трасирала два председника.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)