Aмбасадор Републике Србије у Турској Зоран Марковић отворио је састанак представника српских, односно београдских туристичких агенција са турским агенцијама из Анкаре.

Амбасадор Марковић је истакао да је све јача сарадња у области туризма резултат укупних билатералних односа, које оцењујемо као најбоље у 140 година дугој историји односа Србије и Турске, пре свега захваљујући међусобном разумевању и поверењу између два председника.

Марковић је додао да је Анкара ново тржиште за српски туризам и да је наша земља посебно интересантна за житеље овог дела Турске.

Амбасадор је истакао да директна авио линија између две престонице, успостављена крајем прошле године, представља несумњив допринос даљем зближавању и међусобном упознавању два народа.

Учесницима састанка су се обратили и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.
Ивана Серт, познато ТВ лице српског порекла, именована је за специјалног промотера београдског туризма у Турској.

Скупу су поред представника турских и српских агенција, присуствовали и представници Привредне коморе Србије и Туркиш Ерлајнса.

Original Article