Амбасадор Републике Србије у Турској Зоран Марковић примио је делегацију “Ворлд трејд инвестмент анд девелопмент асосиејшн“, на челу са председником Алијем Генчом.

Делегација ове асоцијације је, на бази односа које су трасирала два председника, изразила жељу да успоставе сарадњу са Привредном комором Србије и привредним субјектима из различитих области у нашој земљи.

Али Генч је рекао да се ради о асоцијацији која окупља преко 800 привредних субјеката широм Турске и покрива скоро све области привредних активности.

Заједнички је изражено задовољство достигнутом трговинском разменом између две земље, али је и констатовано да постоји широк спектар могућности за даље продубљивање и постизање врло амбициозног циља – трговинске размене у износу од 5 милијарди УСД, што су на недавно одржаном заседању Високог савета за сарадњу прокламовала два председника.

У циљу операционализације даљих активности, договорено је да ова привредна асоцијација припреми писмо о намерама са јасно дефинисаним пољима жељене сарадње и формира делегацију која би посетила Привредну комору Србије и, евентуално, надлежна министарства, где би се водили разговори о конкретним пројектима и могућим видовима сарадње на нивоу привредних субјеката.

Амбасадор Марковић је и овог пута ставио на располагање капацитете амбасаде потенцијалним инвеститорима из Турске, како би се будући контакти и пројекти реализовали на најефикаснији начин.

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)