У Амбасади Републике Србије у Анкари, у сарадњи са туристичким организацијама Србије и Београда, одржана је промоција туристичке понуде наше земље.

Том приликом је амбасадор Србије у Турској Зоран Марковић објавио да је постигнут договор између председника две земље, Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана који ће се имплементирати у најскоријем периоду и према ком ће се за улазак у Србију и Турску користити само личне карте, што ће бити корак даље у већ одличним билатералним односима које су Србија и Турска успоставиле.

Амбасадор Марковић је обавестио и да је постигнут договор око успостављања директне авио-линије „Анадоли Џета“, подружнице „Туркиш ерлајнса“, на релацији Београд-Анкара.

Директор „Анадоли Џета“ Шамил Каракаш је истакао важност отварања нове линије и изразио очекивање да ће се, по успостављању директног лета који је за сада предвиђен два пута недељно, у кратком периоду створити потреба за успостављањем свакодневних летова на овој релацији.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић је нагласила значај турског тржишта за туризам Србије осврнувши се на предности које Србија као туристичка дестинација има на овом тржишту.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић је рекао да ће успостављање директне авио-линије и излазак Београда на још једно турско тржиште поред Истанбула значајно повећати број гостију из ове земље, која је већ годинама на самом врху долазака у Београд.

Договорено је да, пре реализације првог лета, буду размењене промотивне посете представника агенција и медија како би додатно промовисали овај пројекат.

Скупу су присуствовали представници више десетина туристичких агенција, чланови дипломатског кора и представници медија из Србије и Турске. Сам догађај су својим присуством увеличале прве виолине Београдске филхармоније Тијана и Ксенија Милошевић

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)