Поводом Дана државности, Амбасада Републике Србије у Багдаду организовала је свечани пријем у хотелу Ал Мансур.

Пријему је, упркос постојећој политичко-безбедносној ситуацији, присуствовало око 300 званица из свих сегмената политичког, привредног и друштвеног живота, као и велики број амбасадора других држава и представника медија.

Амбасадор Републике Србије у Багдаду Урош Балов се у говору осврнуо на историјски значај који овај празник има за Републику Србију, али и истакао изузетно добре политичке односе између две државе, који су у непрестаном успону већ готово 64 године. Такође, истакао је неопходност унапређења економске сарадње, обнављање постојећих уговора у области одбране и подизање нивоа трговинске размене.

Гостима се обратио изасланик Министарства спољних послова Републике Ирак, подсекретар у МСП и директор Дирекције за Европу, амбасадор Тарик Ал Шахир, који се захвалио Србији на подршци у политичким турбуленцијама у којима се Република Ирак налази.

Пријему је присуствовао и велики број бивших југословенских студената из Ирака, чији клуб блиско сарађује са Амбасадом, као и знатан број наших држављана ангажованих у мисији УН у Ираку.
Original Article