Амбасадор Републике Србије у Мароку Иван Бауер разговарао је са Редуаном Хусеинијем, директором Дирекције за Уједињене нације и међународне организације у Министарству иностраних послова Марока.

Саговорници су се сагласили да постоје бројне области за јачање и интензивирање међусобне сарадње. С тим у вези, амбасадор се осврнуо на недавну посету министра Селаковића, нагласивши да је и том приликом подвучена спремност Србије за унапређење свеукупне сарадње с Мароком.

Такође, разговарано је о значајном јубилеју који ће бити следеће године, а то је 65 година од успостављања дипломатских односа.

Амбасадор Бауер и директор Хусаини разговарали су и о потреби чвршће сарадње и координације две земље у међународним организацијама.

Амбасадор Бауер истакао је сарадњу у оквиру Покрета несврстаних земаља и овом приликом указао на значај скупа који ће у октобру бити у Београду. Бауер је поручио да би присуство високих званица, посебно земаља оснивача Покрета, била прилика да се реафирмишу вредности и циљеви Покрета.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)