(Last Updated On: February 11, 2022)

Генерални конзул Републике Србије Милош Вујић разговарао је са министарком просвете и културе Републике Српске Наталијом Тривић о досадашњој сарадњи Републике Српске и Републике Србије у областима образовања и културе, те плановима за њихово унапређење у наредном периоду.

Министарка Тривић упознала је Вујића са појединостима успостављене сарадње ресорних министарстава РС и Србије у оквиру реформе образовања и успостављеног заједничког оквира за националну групу предмета, чију је важност посебно нагласила.

Такође, тема разговора је била и добра сарадња у области културе, која је додатно оснажена потписаним Меморандумом о сарадњи између ресорних министарстава, те посебно потписане Повеље о српском културном простору, која наглашава чињеницу да овај простор не познаје границе и да је свака културно-просветна политика заједничка.

Саговорници су изразили уверење да ће институционалне сарадње, како оне раније успостављене, тако и оне предстојеће, бити у корист унапређења заједничког културног и образовног простора, као и у корист свих грађана РС и Србије.

Original Article