Новоименовани генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Милош Вујић састао се са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.

На састанку у Палати Републике размењена су мишљења о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о другим важним темама у БиХ и региону.

Заједнички је оцењено да су односи и институционалне везе Републике Српске и Републике Србије на изузетно високом нивоу и засновани на великом политичком разумевању и економској подршци.

Председница Републике и српски члан Председништва БиХ изразили су захвалност руководству и институцијама Републике Србије за несебичну помоћ коју пружају Републици Српској кроз бројне пројекте у скоро свим локалним заједницама.

Саговорници су изразили уверење да ће институционалне, пријатељске и братске везе Српске и Србије у будућности бити још свеобухватније и садржајније, на добробит и задовoљство њихових грађана.

Овом приликом, председница Републике и српски члан Председништва БиХ пожелели су добродошлицу генералном конзулу Вујићу и успех у даљем раду.

Original Article