Амбасадор Србије у Немачкој Снежана Јанковић имала је видео конференцију са Томасом Штефеном, државним секретаром у Министарству здравља Немачке, током које су размењена мишљења о тренутној епидемиолошкој ситуацији, као и о сарадњи министарстава здравља Србије и Немачке.

Амбасадорка Јанковић је упознала саговорника са напорима Владе Србије да се успешно супротстави пандемији корона вируса, изградњом потпуно нових болница специјализованих за ковид пацијенте, промптном набавком различитих вакцина, као и упорном кампањом да се грађани мотивишу за вакцинацију.

Изразила је интерес Министарства здравља Републике Србије да настави иначе одличне контакте и сарадњу са немачким министарством у погледу превазилажења пандемије, али и размене искустава у вези са лечењем ретких болести, израдом здравствених политика и стратегија, као и даљим унапређењем сарадње најпрестижнијих здравствених институција у обе земље.

Државни секретар Штефен је изнео податке у вези са епидемиолошком ситуацијом у Немачкој, указујући да је најважнији елемент у савладавању пандемије међународна сарадња и координација.

Пренео је заинтересованост министра здравља Немачке Карла Лаутербаха за редовну размену информација и искустава са Министарством здравља Србије, као и своју личну спремност да са партнерима у Министарству здравља Србије одржи састанак у онлајн формату, на коме би били присутни и представници Института за јавно здравље Милан Јовановић Батут и Роберт Кох у Немачкој.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)