Амбасадорка Србије у Немачкој Снежана Јанковић учествовала је на видео конференцији са др Аном Лирман, државном министарком за Европу и климатска питања у Министарству иностраних послова Немачке, заједно са представницима региона Западног Балкана.

У разговору је било речи о сарадњи Немачке са регионом, као и о напретку земаља кандидата за чланство у Европској унији у процесу европских интеграција.

Амбасадорка Јанковић је истакла веома добре билатералне односе Србије и Немачке и захвалила на континуираној подршци Немачке европском путу Србије, изразивши наду да ће нова немачка влада унети додатну енергију и убрзати динамику нашег приступања Европској унији. Такође је нагласила да смо једна од првих земаља која је са Немачком успоставила климатско партнерство, те да на том пољу очекујемо интензивну сарадњу и снажну подршку Немачке.

Државна министарка Лирман је подвукла значај даљег напретка региона у спровођењу реформи у области владавине права, борбе против корупције и организованог криминала. Указала је на значај и могућности сарадње у оквиру Зелене агенде, истакавши да сарадња са Западним Балканом спада у приоритете рада како Министарства иностраних послова, тако и Министарства за привреду и климу Немачке.

Original Article