Амбасадорка Републике Србије у Немачкој Снежана Јанковић разговарала је са Луцијом Путрих, министарком за савезне и европске послове покрајине Хесен, у представништву ове покрајине у Берлину.

Амбасадорка Јанковић је упознала министарку Путрих са током европских интеграција Србије, нагласивши неопходност интензивирања процеса приступања ЕУ и посвећеност Србије спровођењу реформи.

Указавши на дугогодишњу одличну сарадњу и партнерство Хесена са АП Војводином, амбасадорка Јанковић је пренела интерес Србије за даље јачање економске сарадње, као и сарадње у области културе и образовања, подсетивши да је Нови Сад изабран за Европску престоница културе за 2022. годину.

Министарка Путрих је нагласила подршку владе Хесена европским интеграцијама Србије, рекавши да је покрајина Хесен спремна да нам пружи конкретну помоћ у реформском процесу.

Такође, пренела је намеру да посети Србију и Војводину и да, после периода у коме су лични контакти због пандемије били у највећој мери редуковани, са партнерима у Војводини разговора о заједничким активностима и наставку сарадње.

Посебно је изразила интерес за интензивирање привредних односа, али и за заједничке активности у области промовисања дуге традиције културних и просветних веза Србије и Немачке.

Original Article

(Visited 6 times, 1 visits today)