(Last Updated On: March 18, 2022)

Амбасадорка Републике Србије у Немачкој Снежана Јанковић разговарала је са др Нилсом Шмидом, портпаролом за спољну политику посланичке групе Социјалдемократске партије у Бундестагу.

Теме разговора биле су европске интеграције Србије и западног Балкана, регионални односи и сарадња, као и билатерални односи Србије и Немачке, са фокусом на економску сарадњу.

Шмид је изразио подршку процесу приступања Србије Европској унији, посебно имајући у виду геополитичке разлоге који изискују да се овај процес интензивира и убрза. Истакао је интерес за унапређење парламентарне сарадње, као и других области наших билатералних односа, а посебно економских, који су на високом нивоу.

Амбасадорка Јанковић је саговорника упознала са реформским процесом у Србији, истакавши да је придруживање Европској унији најзначајнији спољнополитички циљ наше земље.

Такође, информисала га је о дијалогу Београда и Приштине, као и о иницијативи “Отворени Балкан”, чији је циљ унапређење регионалне сарадње и повезивање региона у просперитетно и атрактивно тржиште увођењем слобода Европске уније.

Original Article