Амбасадор Републике Србије у Немачкој Снежана Јанковић приредила је јуче пријем за амбасадоре земаља учесница Састанка на високом нивоу посвећеном обележавању 60. годишњице од Прве конференције Покрета несврстаних у Београду, који су на нерезиденцијалној основи акредитовани у Србији или су радно за њу задужени.

У поздравном говору амбасадорка Јанковић je у име највишег руководства Србије изразила захвалност за учешће поменутих земаља на овом важном скупу, истакавши опредељеност Србије за даљи развој сарадње и продубљивањем односа са чланицама Покрета несврстаних, на основама традиционалног пријатељства које нас дуги низ деценија веже.

Указала је да постоји велики простор за даље унапређење наших односа у бројним областима, од привредне сарадње, до образовања и туризма.

Сви учесници скупа изнели су изузетне похвале за беспрекорну организацију скупа у Београду и пренели честитке руководстава својих земаља.

Такође, изразили су захвалност за високо уважавање и гостопримство које им је у Београду указано и потрвдили снажан интерес својих земаља да са Србијом развијају сарадњу у многобројним областима.

Пријему су присуствовали амбасадори Малавија, Нигера, Сијера Леонеа, Камеруна и Непала.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)