(Last Updated On: December 8, 2021)

Амбасадорка Србије у Немачкој Снежана Јанковић разговарала је данас са Гертом Рабовим, новопостављеним директором за Србију Немачке привредне коморе у иностранству, и Катарином Витке из Индустријске и привредне коморе Немачке.

У разговору су размењена мишљења о могућим заједничким активностима и начинима за даље унапређење привредне сарадње између Србије и Немачке.

Амбасадорка Јанковић је Рабова упознала са настојањима Амбасаде да привуче нове инвестиције из Немачке и повећа обим трговинске размене. Указала је да Србија већ има значајно искуство у сарадњи са немачким компанијама, којих у нашој земљи има преко 400 и које запошљавају више од 73 хиљаде људи.

Јанковић је навела да, имајући у виду предности српске привреде и њен регионални значај, постоје бројне могућности за подизање привредне сарадње на још виши ниво.

Герт Рабов, који ће почетком 2022. године преузети дужност у Београду, је рекао да ће Немачка привредна комора у иностранству веома активно радити у правцу даљег унапређења привредне сарадње, имајући у виду да је највећи број немачких компанија изузетно задовољан условима пословања у Србији. Пожелео је да у сарадњи са Амбасадом Србије у Немачкој организује презентације српске привреде, као и сусрете привредника две земље.

Original Article