Амбасадор Републике Србије у Берну Горан Брадић присуствовао је радном ручку чији су домаћини били оснивач Светског економског форума (World Economic Forum) професор Клаус Шваб и председник те организације Берге Бренде.

Састанку је присуствовало више од 90 амбасадора и шефова сталних мисија акредитованих у Швaјцарској, а том приликом разговарало се о главним темама и циљевима следећег окупљања европских и светких државника, политичара, министара, директора водећих финансијских инстутиција и великих компанија, које је планирано да се одржи у другој половини јануара 2022. године у Давосу.

Том приликом, амбасадор Брадић је разговарао о борби против пандемије у региону Југоисточне Европе, тензијама у више региона Европе и Азије, као и ефектима међународних санкција против појединих држава.

Главни мото наредног, 51. Форума по реду, је „поновно успостављање поверења“, док ће учесници – међу којима ће бити и председник Републике Србије Александар Вучић – имати прилику да дискутују о већем броју актуелних тема и највећих светских изазова, везаних за растуће тензије у појединим регионима, али и опоравку светске економије и даљим припремама за пост-пандемијски период.

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)