Амбасадор Републике Србије у Швајцарској и на нерезиденцијалној основи у Лихтеншајну Горан Брадић посетио је Вадуц, са већом групом амбасадора акредитованих у Берну, где се састао са премијером Данијелом Ришом и министарком иностараних послова Кнежевине Лихтеншајн Домиником Хаслер који су том приликом представили приоритете новог Кабинета.

Амбасадор Брадић је током неформалног дружења у разговору са МИП Хаслер и премијером Ришом разменио мишљења о билатералним односима, при чему је констатовано да уз обостране напоре могу да се интензивирају и обогате, првенствено на економском плану и области инвестиција.

Премијер Риш истакао је да је Влада успела да контролише пандемију, у здравственом погледу, и да се економија те земље показала резистентном на последице које је са собом донео вирус COVID-19.

Такође, нагласио је да су остали економски параметри Лихтенштајна остали стабилни – задржана је ниска стопа незапослености, није дошло до повећања јавног дуга, а Влада ће наставити да промовише земљу као индустријски, иновативни и финансијски центар у овом делу Европе.

Министарка спољних послова Доминик Хаслер презентовала је приоритете Лихтенштајна на спољнополитчком плану – који се односе на ефикаснију борбу против климатских промена, јачање агенде људских права, са посебним акцентом на сузбијање трговине људима и модерног ропства, као и оснаживање мултилатералности у међународним односима.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)