(Last Updated On: April 5, 2022)

Амбасадор Републике Србије у Берну Горан Брадић имао је радну вечеру са представницима Удружења српских привредника у Швајцарској, учесницима и спонзорима предстојећег Пословног самита српске дијаспоре, који ће бити одржан 13. и 14. маја у Цириху (Диетикон).

У свом обраћању, амбасадор Брадић указао је на робну размену Србије и Швајцарске, која је у претходне две године забележила раст упркос пандемијским ограничењима, и истакао да постоји значајан простор за даље унапређење.

Пословни самит у Диетикону има за циљ повезивање српских привредника у Швајцарској, као и јачање контаката швајцарских и српских предузећа, у чему ће, како је нагласио амбасадор Брадић, моћи да рачунају на подршку ресорних министарстава у Републици Србији, Привредне коморе и Развојне агенције Србије, локалних самоуправа, као и Амбасаде у Берну и Генералног конзулата у Цириху.

Такође, Брадић је подсетио на до сада остварени напредак у реализацији регионалне иницијативе Отворени Балкан, која пружа додатне пословне шансе предузећима и инвеститорима у Швајцарској.

Original Article