Амбасадор Републике Србије у Берну Горан Брадић и генерални конзул у Цириху Михајло Шаулић присуствовали су у Храму успења пресвете богородице обележавању славе светог Фотија Цариградског, на којој се традиционално окупљају чланови Удружења српских студената.

У оквиру вечерње службе, амбасадор Брадић, генерални конзул Шаулић, протојереј ставрофор Мирослав Симијоновић и председник Удружења Никола Томић учествовали су у ломљењу славског колача.

У свом обраћању, амбасадор Брадић подсетио на дугу традицију образовања српских студената на швајцарским универзитетима, од којих су неки по повратку у Србију постали министри или премијери, и позвао наше академце да се по окончању студија у што већем броју врате у Србију, како би своја знања, стечена искуства и контакте искористили на најбољи могући начин за добробит и просперитет отаџбине.

Отац Мирослав објаснио је у својој беседи улогу и значај светог Фотија Цариградског.

Циљ Удружења српских студената које има око 80 чланова је повезивање и репрезентовање студената српског порекла у Цириху и другим градовима у области високог образовања.

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)