Стални представник Републике Србије при Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и шеф Сталне мисије Републике Србије при ОЕБС-у и другим међународним организацијама, амбасадор Жарко Обрадовић, предао је акредитивна писма генералној секретарки ОЕБС-а Хелги Шмид.

Пожелевши добродошлицу амбасадору Обрадовићу, Хелга Шмид је указала на важност коју ОЕБС наставља да придаје региону ЈИЕ, без обзира на актуелне изазове са којима се ова организација суочава.

Истичући важност регионалне сарадње, амбасадор Обрадовић je упознао генералну секретарку са свим позитивним ефектима иницијативе Отворени Балкан, чији је самит управо завршен у Охриду и на којем су, поред лидера Србије, Северне Македоније и Албаније, учествовали и представници Црне Горе и БиХ.

Разговарано је и о активностима ОЕБС-а у Србији и ЈИЕ.

Генерална секретарка Шмид је позвала амбасадора Обрадовића да, узимајући у обзир његово академско искуство, допринесе разматрању тема од интереса за ОЕБС. Изразила је заинтересованост за наставак дијалога са амбасадором Обрадовићем о свим регионалним питањима и о питањима од ширег значаја за ОЕБС.

Original Article