Пред почетак Великог Госпојинског поста, амбасадор Републике Србије у Аустрији Небојша Родић посетио је једини православни манастир, Манастир Покрова Пресвете Богородице, који се налази у аустријској покрајини Бургенланд (Градишће) у Санкт Андра ам Цикзе.

Реч је о православном манастиру који је започео богослужење 2015. године захваљујући светогорским монасима.
Камен темељац за изградњу манастира, који би окупио 12 монаха, постављен је у септембру 2020. године након шест година припрема, али од тада ништа није урађено на изградњи, истакао је игуман манастира Пајсије Јунг.

Игуман је упознао амбасадора са чињеницом да хришћани свакодневно долазе у манастир и да је највећи број посетилаца пореклом из Србије, истичући да овакав манастир треба да повеже Католичку цркву и целокупно православље, што је од великог значаја, имајући у виду да од средине 17. века у Бечу живе православни хришћани.

Амбасадор Родић је похвалио посвећеност монашком животу и решеност да се православље шири на све људе који одвоје време да посете и даривају овај манастир.

Међу монасима је и монах српског порекла Нектарије, који је показао видно задовољство јер се служба одвија на језицима готово свих православних хришћана.Original Article