Амбасадор Репубике Србије у Бечу Небојша Родић састао се данас са Гудрун Куглер, новом председницом Парламентарне групе пријатељства Аустрија-Србија и посланицом Аустријске народне партије (ÖVP).

Том приликом, амбасадор Родић упознао је саговорницу са економским показатељима, подсетивши да је преко 22.000 лица у Републици Србији запослено у аустријским фирмама, као и да је Србија од земље из које радна снага одлази, постала држава која радну снагу увози. Посланица Куглер сагласила се са изнетим, указавши да Аустрија Србију доживљава као „Немачку Западног Балкана“.

Председавајућа Групе пријатељства, изјавила је да је веома мотивисана да ради на јачању парламентарне сарадње са Србијом, не само због одличних свеукупних билатералних односа који су на историјском максимуму, већ и због бројности и утицаја српске дијаспоре у Аустрији.

Током састанка договорено је да у наредном периоду Парламентарна група пријатељства Аустрија-Србија посети Београд и сусретне се са посланицима Парламентарне групе пријатељства у Народној скупштини Републике Србије.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)