Амбасадор Републике Србије у Бечу Небојша Родић састао се са Евом Ернст Џиеџић, чланицом парламентарне партије „Зелени“.

На састанку су разматране актуелне теме у свету и региону западног Балкана.

Амбасадор Родић истакао је да је Република Србија кредибилан партнер Европске уније, те да се константно развија и унапређује, без обзира на тешкоће са којима се суочава на европском путу.

Амбасадор је истакао да се држављани Републике Србије из иностранства враћају у матицу, што је резултат дугогодишњих реформи, и додао да Србија унапређује своје односе са суседима.

Родић је информисао саговорницу о иницијативи Отворени Балкан и одржаном Самиту у оквиру ње, коме је председавао председник Републике Србије Александар Вучић, заједно са председником Владе Републике Албаније Едијем Рамом и председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским.

Амбасадор Родић је напоменуо да су Самиту присуствовали и председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, председавајући Већа министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија, министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто и министар спољних послова Републике Турске Мевлут Чавушоглу.

Саговорници су констатовали да постоји простор за унапређење сарадње са партијом „Зелени“, као додатни вид унапређења свеобухватне сарадње између Републике Србије и Републике Аустрије.

Original Article