Поводом Дана државности Републике Србије, 15. фебруара, у сарадњи Амбасаде и Секретаријата за међународну сарадњу владе Федералног дистрикта, бојама наше заставе осветљене су зграде Националне библиотеке Бразилије и Националног музеја Републике.

Зграде, које се налазе на главном културном тргу Бразилије, биће осветљене до краја текуће недеље, односно закључно са 18. фебруаром.

Отправница послова a.i. Републике Србије у Бразилији Јелена Блажевић и колектив Амбасаде су, уз поштовање уведених мера спречавања ширења пандемије, на пригодан начин обележили Дан државности, уз присуство Ренате Зуким, шефа Секретаријата за међународну сарадњу владе Федералног дистрикта и неколицине српских држављана који живе у Бразилији.

Отправница послова a.i. Блажевић је учествовала у пројекту Владе Федералног дистрикта „Минут амбасадора“ поводом Дана државности Републике Србије. У једноминутној поруци, она је говорила о туристичким и бројним другим потенцијалима наше земље, као и о историјату зграде Амбасаде. Напоменула је да је здање уједно и прва aмбасада (некадашње СФРЈ) која је изграђена у Бразилији након одлуке бразилске владе о пресељењу главног града из Рио де Жанеира у Бразилију.

О догађају поводом Дана државности у организацији Амбасаде извештавали су бројни угледни медији.

Original Article