(Last Updated On: March 30, 2022)

У Амбасади Републике Србије у Бразилу отправници послова Јелени Блажевић уручено је признање „Дипломата године 2022“, које јој је, за одличну сарадњу са представницима бразилских средстава јавног информисања, доделило Удружење новинара Бразила из области спољне политике и дипломатије (ABRAJINTER).

Председница Удружења Фабиана Цејхан истакла је значај сарадње државних институција са представницима медија, посебно нагласивши остварене активности Јелене Блажевић током протекле и ове године у области јавне дипломатије, као и константну спремност и отвореност наше Амбасаде на овај вид сарадње. Ова престижна титула је прошле године додељена Ани Беатриз Мартинс, заменици шефа Делегације ЕУ у Бразилу.

Поред представника медија, овом догађају присуствовали су и представници Федералне владе Бразила и Владе федералног дистрикта за сарадњу са медијима, којима је отправница послова представила културно-историјске карактеристике и економска постигнућа наше земље у претходном периоду.

Блажевић је информисала о олакшицама Владе Србије уведених као подстицај страним улагањима, наглашавајући значај актуелних споразума о слободној трговини који омогућавају пласман добара произведених у Србији на трећа тржишта од преко 1,3 милијарди потрошача.

Овом приликом званице су могле да уживају у специјалитетима српске гастрономије припремљених по традиционалним рецептима.

Original Article