Амбасадорку Републике Србије у Белгији Марину Јовићевић, у склопу опроштајних сусрета пред одлазак са дужности, примиле су представнице министарстава спољних и европских послова Краљевине Белгије и Великог Војводства Луксембурга, које наша амбасада у Белгији покрива на нерезиденцијалној основи.

У разговору са генералном директорком за европске послове МИЕП Белгије Теодором Гентис изражено је обострано задовољство развојем билатералне сарадње, а размотрена су и актуелна европска и регионална питања.

Амбасадорка Јовићевић је изнела очекивање да ће се у току следеће године реализовати посета МИЕП Белгије Софи Вилмес Србији. Теодора Гентис је захвалила амбасадорки Јовићевић на доброј личној сарадњи у претходне четири године.

Амбасадорка Јовићевић и генерална секретарка МИЕП Луксембурга Силви Лука заједнички су оцениле да је у претходном периоду дошло до значајног унапређења билатералних односа Србије и Луксембурга.

Амбасадорка Јовићевић изразила је захвалност Луксембургу на подршци европским интеграцијама Србије и интересу који је Луксембург одувек показивао за наш регион, те поновила очекивање да ће у току следеће године дођи до реализације посете МИП Луксембурга Жана Аселборна Србији.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)