(Last Updated On: February 23, 2022)

Амбасадор Републике Србије у Румунији Стефан Томашевић разговарао је са председником Представничког дома румунског Парламента Марћелом Ћолакуом.

Саговорници су у разговору размотрили актуелно стање билатералних односа Србије и Румуније, као и могућности за даљи развој сарадње у свим областима, посебно у области парламентарне сарадње, у оквиру које се очекује интензивирање сусрета и активности.

Амбасадор Томашевић захвалио је на принципијелној позицији Румуније по питању територијалног интегритета и суверенитета наше земље, као и на подршци коју Румунија пружа у оквиру процеса приступања Србије Европској унији. Председник Представничког дома Марћело Ћолаку пружио је уверавања да ће Румунија наставити са пружањем подршке Србији, као и да је спремна да додатно помогне у циљу убрзања нашег европског пута.

Обострано су констатоване историјски блиске везе две земље и два народа и идентификовани потенцијали за њихово даље јачање. Изражена је спремност да се интензивирају напори у правцу покретања конкретних активности и пројеката, којима ће међусобни односи и сарадња Србије и Румуније бити подигнути на ниво какав заслужују пријатељске и братске земље.

Original Article