(Last Updated On: December 7, 2021)

Амбасадор Републике Србије у Румунији Стефан Томашевић састао се са представницима „Југословенског речног бродарства“ у Амбасади Србије.

Том приликом, Младен Грујић, директор овог акционарског друштва, упознао је амбасадора Томашевића са предстојећим плановима за развој и унапређење „Југословенског речног бродарства“, као и искуствима у пословању и сарадњи са румунским компанијама и институцијама.

Обострано је оцењено да Дунав представља једну од најзначајнијих тачака која нас веже са пријатељском Румунијом и изражена спремност за даљи заједнички рад како би се пловни капацитети у погледу транспорта роба максимално искористили.

Амбасадор је истакао значај блиске сарадње и координације између Амбасаде и српских предузећа која послују на територији Румуније и комуницирају са румунским институцијама, као и дубоку опредељеност Амбасаде да, у оквиру својих надлежности, настави да пружа подршку српским компанијама у циљу даљег јачања економске сарадње Србије и Румуније, као и даљег повећања робне размене.

Original Article