Амбасадор Републике Србије у Турској Зоран Марковић посетио је Удружење привредника и индустријалаца пореклом са Балкана (РУМЕЛИСИАД) у Бурси, на чијем челу се налази почасни конзул Републике Србије Зариф Алп.

Амбасадор Марковић је присутне упознао са актуелним економским напретком наше земље и изразио задовољство континуираном сарадњом са овим знаменитим удружењем.

Посебно је истакао иницијативу „Отворени Балкан“ којој су, поред Србије, приступиле и Албанија и Северна Македонија, уз очекивање да то учине и остале земље региона.

Марковић је додао да ова иницијатива, поред тесне повезаности, услед нових могућности за мобилност радне снаге, носи са собом и бенефите како за економију региона, тако и за потенцијалне инвеститоре, посебно оне из Турске.

Након излагања амбасадора Марковића уследила је дискусија у којој је постављен низ врло конкретних питања у вези са операционализацијом потенцијалних инвестиција, а заинтересованим инвеститорима, власницима значајних извозно оријентисаних компанија, омогућен је директан контакт са Амбасадом Републике Србије у Анкари, ради што квалитетније даље комуникације са надлежним институцијама у Републици Србији.

Original Article