(Last Updated On: October 16, 2021)

Амбасадор Србије Марко Ђурић посетио је Сајам наоружања и војне опреме „АУСА“ који се одржава у Вашингтону.

Овом приликом је на изложбеном простору Јавног предузећа „Југоимпорт СДПР“, први пут на америчком тлу, представљена самоходна топ-хаубица 155 мм Нора-Б52 М15.
„Наша „Нора“ је права звезда на Сајму наоружања и војне опреме овде у Вашингтону, понос српске одбрамбене индустрије“, изјавио је амбасадор Ђурић, додавши да је ова самоходна хаубица претходних недеља прошла тестирање на полигону америчких оружаних снага у Аризони.
Ђурић је навео да је прави понос бити представник Србије на највећој америчкој смотри наоружања и војне опреме из читавог света. Амбасадор је истакао да Србија учешћем на овом сајму показује своју снагу и оценио да „то није успон само одбрамбене индустрије Србије, него и укупних одбрамбених капацитета оружаних снага Србије, с обзиром на то да је „Нора“ уведена и у стандардно наоружање наших оружаних снага“.
На сајму су, поред „Норе“, изложени и други производи Јавног предузећа „Југоимпорт СДПР“ попут беспилотних летелица „Гавран“, навођених ракета „Алас“ са дометом од 25 километара, као и ракета „Нова“.
„Ово је права изложба и демонстрација напретка и развоја српске одбрамбене индустрије“, закључио је амбасадор.
Сајам производа наменске индустрије „АУСА“ у организацији Удружења Копнене војске САД се традиционално одржава сваке године и представља највећи међународни догађај ове врсте на америчком тлу.

Original Article