Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић разговарао је са сенатором Беном Кардином, председавајућим Хелсиншке комисије и чланом Спољнополитичког одбора у Горњем дому Конгреса.

Уз размену мишљења о актуелностима на регионалном и светском плану, амбасадор Ђурић је сенатору Кардину детаљно разложио концепт „Отвореног Балкана“ као нове споне за изградњу партнерских односа у нашем делу Европе.

Подсетивши да је сама идеја о овом начину повезивања потекла од председника Александра Вучића и највиших званичника Северне Македоније и Албаније, Ђурић је подвукао да је Србија својом економском стабилношћу и отвореним ставом доказала и показала да је поуздан саговорник који је увек спреман да пружи руку сарадње.

У том смислу, како је истакао амбасадор, охрабрујемо и понављамо позив свим нашим партнерима у региону да се прикључе иницијативи, те да сви заједно почнемо да доприносимо даљем побољшању животног стандарда свих људи на Балкану.

Имајући у виду да сенатор Кардин председава и сенатским Одбором за мала предузећа и предузетништво, међу темама разговора биле су и могућности јачања трговинске размене Србије и САД кроз ширу промоцију српског извоза.

Амбасадор Ђурић је посебно истакао да мала и средња предузећа у Србији имају огроман привредни потенцијал, те да наша држава континуирано ради на имплементацији стратешке регулативе за подршку развоја овог све динамичнијег сектора.

Original Article