Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић разговарао је данас у Вашингтону са специјалним изаслаником Стејт дипартмента за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, o најзначајнијим темама на билатералној агенди.

Саговорници су у разговору заједно сагледали досадашње позитивне резултате и континуирани напредак у односима наше две земље, остварен обостраном посвећеношћу и залагањима.

Апострофиран је и значај све снажније динамике билатералних сусрета на високом политичком нивоу, појачаног присуства инвестиција из САД у Србији, као и успешног пословања америчких компанија на нашем тржишту.

Двојица званичника су изразили задовољство и постигнутим договорима и конкретним пројектима који се спроводе у домену ИТ индустрија, енергетике, образовања, културе и спорта.

Разговор са високим америчким дипломатом амбасадор Ђурић је искористио да понови чврсту опредељеност наше земље за регионално повезивање, дијалог и сарадњу као кључ стабилности, просперитета и добробити за све грађане,потврђену кроз континуирано деловање председника, Владе и других српских институција.

Original Article