Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић састао се у Сенату са чланом Комитета за спољне послове Билом Хагертијем и са њим разговарао о важности јачања економских односа са САД, као и у нашем региону.

Оценивши да добро развијена привредна сарадња чини снажну нит свеукупних билатералних односа, амбасадор Ђурић упознао је сенатора Хагертија са низом финансијских параметара који потврђују да је Србија предводник економског развоја у овом делу Европе.

,,Актуелни подаци показују да прилив страних инвестиција само у Србији износи око 61%, док наш регион збирно има 39%. То је показатељ перспективности концепата попут „Отвореног Балкана“ јер такве иницијативе директно отварају нова врата будућности читавог региона“, навео је Ђурић.

У оквиру економских тема, саговорници су посветили пажњу и питањима енергетске безбедности, где је амбасадор Ђурић оценио да су интереси Србије и САД комплементарни и у тим областима.

Он је додао да свака држава данас тежи да континуираним снабдевањем енергентима учврсти своју енергетску независност и тако ојача свеопшту економску стабилност и позицију на међународној сцени.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)