Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић разговарао је данас у Вашингтону са Његовим Преoсвештенством Епископом источноамеричким господином Иринејем.

Амбасадор Ђурић подвукао је значај постојања Епархије источноамеричке и истакао да саборним деловањем државе и цркве можемо много да постигнемо.

„Вековно присуство Српске Православне Цркве у САД, утемељено од стране наших светаца и великана, залог је за опстанак српског народа на америчким просторима, али и компаративна предност Србије и Срба у поређењу са неким другим државама и етничким заједницама на овом тлу. На нама је, стога, одговорност да наше деловање овде учинимо комплементарним са вековним искуством наше Цркве“, указао је Ђурић.

„Посебно ме радује стогодишњица оснивања прве епархије Српске Православне Цркве у САД и Канади која ће се свечано обележити 6. и 7. новембра у Питсбургу у Пенсилванији“, додао је он.

Амбасадор Ђурић је рекао и да су претходних месеци направљени велики кораци у унапређењу сарадње са црквом и дијаспором уз помоћ помесних епархија Српске Православне Цркве на америчком тлу, на чему је захвалан овдашњим владикама и свештеним лицима.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)