Амбасадор Републике Србије у Вашингтону Марко Ђурић састао се са демократским конгресменом Џимом Костом, чланом Одбора за спољне послове у Представничком дому.

Уз актуелне спољнополитичке теме, фокус разговора био је на даљем проширењу економске сарадње Србије и САД, које ће, како је истакао амбасадор, у наредном периоду добити посебан замах.

“У озбиљним смо разговорима са представницима америчке администрације, првенствено са Министарством трговине САД, о отварању посебног привредног представништва Србије у Америци у сарадњи са Привредном комором Србије. Представништво би било у формату Српске куће, која би била својеврсно развојно чвориште за презентацију и промоцију потенцијала Србије у области економије, енергетике, ИТ индустрија, технологија и иновација”, рекао је Ђурић.

Амбасадор Ђурић пренео је конгресмену Кости, који у Конгресу представља Калифорнију, да се управо та савезна држава високо котира на листи потенцијалних локација, како због тога што се сматра једним од кључних индустријских средишта САД, тако и због значајне српске дијаспоре која тамо живи и ради.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)