Амбасадор Републике Србије у Вашингтону састао се у Белој кући са председником Сједињених Америчких Држава Џозефом Бајденом.

Председник Бајден угостио је амбасадора Ђурића у Овалном кабинету Беле куће.

Амбасадор Ђурић је истакао да високо ценимо овај гест поштовања према Србији и нашим 140 година дугим међудржавним односима који последњих година бележе континуирани тренд раста у бројним областима.

„Наставком марљивог рада на економском развоју, реформама, повезивању и модернизацији, враћамо дуг себи, али и стичемо поштовање других. Као земља окренута будућности, али и уз очување своје традиционалне суштине, Република Србија ће, на челу са председником Александром Вучићем као покретачем бројних позитивних промена у друштву, наставити да остварује изузетне резултате и изграђује односе и мостове сарадње у међународној заједници“, рекао је Ђурић.

Ђурић је изразио уверење да ће Република Србија, као одговоран и поуздан партнер свима у међународној заједници, наставити да доследно спроводи политику регионалне стабилности, залажући се за мир, просперитет и економски напредак свих грађана Западног Балкана.

Original Article