Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић сусрео се са новоизабраном председницом Републике Хондурас Ксиомаром Кастро де Селаја, којој је упутио искрене честитке руководства и народа Србије поводом ступања на дужност.

У срдачном разговору, амбасадор Ђурић је истакао отвореност Србије за унапређење сарадње са Хондурасом у свим областима од заједничког интереса, додавши да се преузимањем дужности нове председнице исписује нова историја Хондураса и отварају нови путеви сарадње са Србијом и на билатералном и мултилатералном плану.

„Изборна победа председнице Кастро де Селаја је инспиративна, а политичка агенда напредна. Спремни смо да, у складу са нашим могућностима, подржимо настојања Хондураса да превазиђе наслеђене потешкоће из претходног периода, те да кроз повезивање и јачање наших пословних, академских и ИТ сектора заједно допринесемо динамичнијем развоју свеукупних билатералних односа,“ рекао је Ђурић.

Амбасадор Ђурић је председници Хондураса пренео и личну поруку председника Александра Вучића заједно са позивом да у наредном периоду посети Београд.

Original Article

(Visited 9 times, 1 visits today)