Амбасадор Републике Србије у Вашингтону Марко Ђурић започео је радну недељу низом састанака са члановима Представничког дома у Конгресу САД.

„Пред нама је изузетно важна радна недеља, како у Вашингтону, тако и у Њујорку. Само током јучерашњег и данашњег дана разговарао сам са чак четири конгресмена који су задужени за наш регион у Спољнополитичком одбору, а до краја седмице ме очекује још оваквих састанака на Капитолу. Када желите да на ваљан начин представите ставове своје земље, неопходно је да одржавате интензиван и редован дијалог са свим представницима Конгреса, те зато моји саговорници једнако долазе и из редова Демократске и из Републиканске странке“, рекао је Ђурић.

Као најзначајнији догађај за нашу земљу ове недеље амбасадор Ђурић издвојио је сутрашњи пријем у част концептуалне уметнице Марине Абрамовић и обележавања 140. годишњице дипломатских односа Србије и САД.

„Великој Марини Абрамовић свечано ћу, као изасланик председника Републике, уручити златну медаљу за заслуге. Ово одликовање јесте захвалност Србије нашој светски познатој уметници за представљање наше земље, као и за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области културе, а посебно у уметности перформанса“, нагласио је Ђурић.

„Поред присуства високих званица из америчке администрације, посебну част за нашу земљу представљаће и приказивање промотивног видео спота поводом нашег дипломатског јубилеја, који ће током целог дана бити емитован у срцу Менхетна, на чувеним великим видео екранима на Тајмс скверу,“ додао је он.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)