Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић учествовао је на округлом столу у организацији Немачко-америчког пословног савета у Вашингтону.

Теме дискусије били су билатерални економски односи Србије и Немачке, као и Србије и САД, а размењена су мишљења и о приликама за њихово даље унапређивање у контексту јачања трансатлантских пословних веза.
Присутним представницима америчко-немачке пословне заједнице амбасадор Ђурић изложио је привредне и трговинске потенцијале Републике Србије као међународно признатог економског лидера нашег региона. Такође, представио је и концепт „Отвореног Балкана“, упознавши присутне са регионалним значајем ове иницијативе и могућностима које нуди свим укљученим странама.

На догађају су учествовали представници десетак америчких и немачких компанија које послују у САД, међу којима су ,,Сименс“ (Siemens), „Панасоник“ (Panasonic), „Бе-Ем-Ве” (BMW), „Бенк оф Америка“ (Bank of America), „Илај Лили“ (Eli Lilly), „Оксиџн Солушнс“ (Oxygen Solutions) и друге.

Немачко-амерички пословни савет је непрофитна организација која у свом чланству окупља еминентне компаније, предузећа и професионалце из пословне заједнице са циљем пружања подршке јачању немачко-америчке економске сарадње и трговине.

Original Article