Амбасадор Републике Србије у Вашинготону Марко Ђурић разговарао је са Карлом Барнет, генералном секретарком Карипске заједнице и заједничког тржишта (КАРИКОМ) и том приликом истакао опредељеност Србије за изналажење нових модалитета економске и образовне сарадње са Карипским регионом.

Приликом предаје акредитивних писама, чиме је преузео дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије при КАРИКОМ, Ђурић је нагласио значај који односи са државама Кариба и Латинске Америке имају у спољној политици наше земље, како у билатералном, тако и у мултилатералном контексту.

Говорио је и о историјској повезаности, сарадњи и разумевању по суштинским питањима од општег међународног интереса, људских права и глобалне безбедности.
„Србија препознаје позицију Карипске заједнице као једне од водећих регионалних платформи за представљање могућности привредног и академског повезивања, али и промовисање вредности и принципа међународног права, “ указао је Ђурић.

Преневши поруке пријатељства и сарадње са карипским народима, додао је и да ће наша земља наставити да активно учествује у свим активностима које доприносе јачању регионалне и међународне улоге КАРИКОМ.

Поред Карипске заједнице, Србија остварује сарадњу са државама Западне хемисфере и кроз Асоцијацију карипских држава и Организацију америчких држава.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)