Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић разговарао је са Кети Менинг, демократском представницом Северне Каролине и чланицом Одбора за спољне послове у Конгресу САД.

Поред разговора о овогодишњем великом јубилеју у српско-америчким односима и могућим областима даљег развоја билатералне сарадње, амбасадор Ђурић упознао је конгресменку Менинг са процесом вакцинације у Србији, плановима за производњу и дистрибуцију вакцина, као и свеукупним јачањем здравственог сектора у нашој земљи.

Ђурић је нагласио да је, захваљујући правовременим и мудрим одлукама нашег највишег руководства, а посебно личном залагању председника Александра Вучића, Србија имала и још увек има на располагању чак четири врсте вакцине.

Уз даље јачање Србије као економског мотора Балкана, Ђурић је подвукао да је међу приоритетним циљевима и активностима Владе Републике Србије управо унапређење сектора информационо-комуникационих технологија као једног од доминантних сектора у Србији, а уједно и једног од највећих нето извозника.

У том смислу, изложио је кључне иницијативе Владе Републике Србије на плану повећања капацитета образовних установа за ИТ стручњаке, затим дигитализације, иновација и креативних индустрија као нових развојних шанси Србије, али и области од посебног фокуса премијерке Ане Брнабић.

Амбасадор Ђурић упутио је позив конгресменки Менинг да се придружи Српском кокусу у Представничком дому америчког Конгреса, као и да се прикључи активностима и догађајима Амбасаде Републике Србије у САД у част обележавања 140. годишњице успостављања дипломатских односа.

Original Article