Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић разговарао је са сенатором Мајком Раундсом, чланом Спољнополитичког и Војног комитета у Сенату САД.

Говорећи о приоритетима Србије у односима са Америком, амбасадор Ђурић нагласио је да је наша земља чврсто опредељена за јачање партнерства са САД у свим областима од обостраног интереса.

На плану сарадње српских и америчких оружаних снага, Ђурић је истакао значај великог броја заједничких војних вежби и активности на редовном годишњем нивоу.

Такође је прецизирао да стожер сарадње у области одбране представља партнерство Војске Србије и Националне гарде Охаја.

У том контексту амбасадор је информисао саговорника да се ове године, поред 140. годишњице званичног успостављања билатералних односа Србије и САД, обележава и 15 година сарадње Србије и Охаја кроз Програм државног партнерства.

Амбасадор Ђурић и сенатор Раундс разговарали су и о недавним дешавањима у нашој јужној покрајини, при чему је Ђурић поновио задовољство мирнодопском битком коју је наш тим на челу са председником Александром Вучићем и директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем извојевао протекле седмице.

„Компромис у Бриселу представља важно и значајно достигнуће, и ми смо захвални и америчким партнерима што су у овом случају допринели постизању решења прихватљивог за обе стране, али и што су препознали она питања на којима ми континуирано инсистирамо, попут недостатка имплементације споразума“, закључио је Ђурић.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)