Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са министром спољних послова и међународне сарадње Руанде Винсентом Бирутом.

Министар Селаковић је у разговору констатовао да постоји велики потенцијал за јачање билатералних односа, чему би подстрек дали сусрети на високом и највишем нивоу. Министар Бирута је прихватио позив министра Селаковића и потврдио да ће ускоро реализовати званичну посету Србији.

Захваливши на томе, министар Селаковић је изразио очекивање и да ће делегација Руанде на високом нивоу учествовати у Београду на предстојећем обележавању 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља.

Према речима шефа српске дипломатије, нарочите могућности за интензивирање сарадње наше две земље постоје у областима трговине и пољопривреде. Саговорници су сагледали и потенцијале за унапређење односа на пољу образовања и научно-технолошке сарадње.

Селаковић је изразио захвалност због чињенице да Руанда није признала једнострано проглашену независност тзв. Косова, и саговорника упознао са ситуацијом у јужној српској покрајини и најновијим провокацијама Приштине.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)